Hei, olen Waltteri

Työskentelen verkkokaupan liiketoiminnan ja kasvumarkkinoinnin parissa. Kokemusta minulla on kertynyt pienemmistä start-up yrityksistä kansainväliseen pörssiyhtiöön saakka. Vapaa-ajalla ulkoilen luonnossa Felix-koiran kanssa ja pelaan jääkiekkoa.

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää

Tausta liiketoiminnan ja markkinoinnin kehittämisen parissa

Aloitin yrittäjän urani jo ennen tuotantotalouden yliopisto-opintoja. Perustamani autovuokraamo laajeni Pohjanmaalla neljään kaupunkiin. Vastuualueeni sisälsi mm. yrityksen verkkosivuston kehittämistä ja palvelun kysynnän kasvattamista paikallisessa markkinassa. Liiketoiminnan kannattavuuden tehostamiseksi keskityin palvelutuotannon automatisointiin ja lopputuloksena syntyi järjestelmä, joka mahdollisti pitkälle automatisoidun palveluprosessin. Asiakaskokemus suunniteltiin selkeäksi ja vaivattomaksi. Käytimme toiminnassa vanhempia vuokra-autoja, mutta asiakaspalaute oli silti erinomaista: keskiarvo 4.2/5 yli tuhannen palautteen pohjalta.

Referenssi: www.easend.fi

Alustatalouden start-up projekti, digitaalinen markkinapaikka autovuokraamoille

Seuraavaksi siirryin syvemmälle digitaaliseen verkkokauppa liiketoimintaan, ja aloin kehittää digitaalista markkinapaikkasovellusta autovuokraamoille. Vuokrabiilistä kuluttajat voivat kerralla pyytää tarjouksen monilta paikallisilta palveluntarjoajilta. Autovuokraamoille palvelu tuottaa lisää kysyntää ja uusia asiakkuuksia samalla tehostaen autojen käyttöastetta. Käyttäjinä palvelussa ovat monet Suomen johtavista paikallisista- sekä maanlaajuisista autovuokraamoista.

Referenssi: www.vuokrabiili.fi

Kokemus kansainvälisen bränditalon kasvumarkkinoinnista

Opiskelun jälkeen muutimme puolisoni kanssa takaisin pk-seudulle ja nyt koti on Vantaalla. Samaan aikaan oli aika etsiä oppia isomman organisaation toimintatavoista, ja työnantajaksi valikoitui Helsingin pörssissä listattu Fiskars Group. Yrityksen portfolio sisältää ainutlaatuisia kansainvälisiä design-brändejä, kuten Iittala, Arabia, Fiskars ja Royal Copenhagen. Oma roolini yrityksessä on tarkemmin Fiskars.com verkkokaupan kasvumarkkinoinnin asiantuntija.

Referenssi: www.fiskars.com

Tehdäänkö yhteistyötä?

Strategia ja toteutus samassa paketissa. Olen tottunut työskentelemään dynaamisessa ja joustavassa ympäristössä, jossa mitattavat tulokset, innovaatiot ja kokeilut ovat osa päivittäistä toimintaa. Ketterien agile-menetelmien hyödyntäminen on ollut keskeistä työssäni, ja uskon, että jatkuva iterointi ja kehitys ovat avain liiketoiminnan kasvuun jokaisessa organisaatiossa.

Yhteistyössä kanssani voit odottaa ennakkoluulotonta lähestymistapaa ongelmanratkaisuun. Olen valmis haastamaan perinteiset toimintamallit ja etsimään luovia ratkaisuja, jotka todella toimivat ja vastaavat tehokkaasti olemassa olevaan tarpeeseen.

Ota yhteyttä ja katsotaan, jos olen oikea henkilö auttamaan teitä liiketoiminnan kasvattamisessa. Olen avoin projektiluonteisille tehtäville ja myös pidempään yhteisyöhön. Valinnan teen lähtökohtaisesti projektin soveltuvuuden ja mielenkiinnon mukaan. Palkkiomalli sovitaan projektikohtaisesti, ja se voi olla perus tuntikorvaus konsultoinnista, kiinteä projektipalkkio, tai tuloksiin perustuva provisiomalli. Katsotaan yhdessä tilanteeseen sopivin ratkaisu.

Tapoja kehittää digitaalista liiketoimintaa

Autamme nimenomaan kasvattamaan liiketoimintaa digitaalisissa kanavissa. Strategian suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon liiketoiminnan luonne, tavoitteet ja nykytila, jotta löydetään yrityksen tilanteeseen tehokkaimmin vaikuttavat toimenpiteet. Lähtökohtana digitaalisessa liiketoiminnassa on toimiva kotisivu, joka auttaa asiakasta tekemään päätöksen yhteydenotosta tai ostoksesta. Sen jälkeen voidaan pohtia tapoja kasvattaa kotisivun kävijämäärää (esimerkiksi orgaaninen tai maksettu Google-markkinointi). Kun kävijöitä on riittävästi ja ne konvertoituvat asiakkaiksi, on hyvä hetki keskittyä kävijöiden elinkaariarvon ja tyytyväisyyden kasvattamiseen esimerkiksi sähköpostilistan ja sen päälle rakennetun automatisoidun markkinoinnin keinoin.

Autan löytämään yrityksesi liiketoimintaan sopivimmat digitaalisen markkinoinnin toimintatavat ja suunnittelemaan pitkäaikaisen strategian yrityksen kasvuun.

Yrityksen verkkosivusto toimii digitaalisena käyntikorttina ja on usein ensimmäinen kosketuspiste potentiaalisten asiakkaiden kanssa. Se ei ainoastaan välitä tärkeää tietoa tuotteista ja palveluista, vaan luo myös ensivaikutelman yrityksen brändistä ja ammattimaisuudesta. Hyvin suunniteltu ja helppokäyttöinen verkkosivusto parantaa asiakaskokemusta ja lisää luottamusta yritykseen. Verkkosivuston avulla yritys voi esitellä arvojaan, kertoa tarinansa ja erottautua kilpailijoista. Lisäksi se on keskeinen työkalu hakukoneoptimoinnissa (SEO), mikä auttaa tavoittamaan uusia asiakkaita ja kasvattamaan liiketoimintaa. Digitaalisen aikakauden yritykselle verkkosivusto ei ole vain lisä – se on välttämätön osa sen menestystä ja kasvua.

Ensimmäinen askel yrityksen liiketoiminnassa on päivittää verkkosivusto täyttämään käyttäjien tarpeet. Toimivan kotisivun päälle on luontevaa rakentaa erilaisia toiminnallisuuksia helpottamaan yrittäjän arkea ja samalla sivusto toimii pohjana yrityksen digitaaliselle kasvulle.

Autan suunnittelemaan ja halutessasi myös toteuttamaan kotisivut, jotka täyttävät yrityksen ja asiakkaan tarpeet. Laadimme yhdessä suunnitelman, jonka pohjana toimivat tavoitteenne liiketoiminnassa ja mahdolliset ratkaistavat kehityskohteet.

Markkinoinnin automaatio, erityisesti sähköpostimarkkinointi, on tehokas keino tavoittaa asiakkaita ja ylläpitää heidän kiinnostustaan. Automaatio mahdollistaa personoitujen viestien lähettämisen suurille kohderyhmille, mikä parantaa asiakasuskollisuutta ja lisää myyntiä. Tämä menetelmä sopii erinomaisesti uutiskirjeiden, tarjousten ja asiakaspalautteen hallintaan kasvattaen kanta-asiakkaiden ostostiheyttä, keskiostosta ja asiakastyytyväisyyttä.

Autan markkinoinnin automaatiostrategian laadinnassa ja kasvattamaan yrityksesi sähköpostilistaa. Lisäksi autan järjestelmän käyttöönotossa ja viestiautomaatioissa, sekä sisältöjen ja asiakassegmenttien luomisessa.

Aloita yhteistyön kartoitus

Ota yhteyttä

Soita tai lähetä viestiä ja keskustellaan lisää liiketoiminnan kasvusta.